Over HélèneHélène van Oudheusden
Coach voor multiculturele scholen
Oorspronkelijk afkomstig uit het bedrijfsleven (communicatiemanager en personal coach) begeleid ik sinds 2006 leraren en schoolleiders bij hun persoonlijke en professionele groei. 

Wat is mijn aanpak?
Ik coach je en nodig je uit om jouw intuïtie effectief in te zetten in jouw belangrijke rol in het opleiden van een nieuwe generatie. In mijn begeleiding beweeg ik op het juiste moment niet mee. Daardoor stimuleer ik jou om zelf tot nieuwe inzichten te komen. Zodat jij jouw persoonlijke leiderschap weer oppakt. En je zelf aan het roer staat van jouw loopbaan en leven.

Toewijding, daadkracht en humor zijn de kernwoorden in mijn begeleiding. Ik coach en train op maat en werk graag met leraren en schoolleiders die willen groeien. In de coaching maak ik gebruik van verschillende inspiratiebronnen en technieken: visualisatie, rollenspellen, mindfulness, oude wijsheidstradities en empathische leiderschapsstijlen.

Ik geloof dat ieder mens in essentie gelukkig wil zijn. Het leven zie ik als een avontuur. Bij dit avontuur horen uitdagingen, valkuilen, inzichten en talloze 
'aha'-momenten. Graag leg ik jou helder uit hoe jij met uitdagingen kunt omgaan 
en daardoor groeit als mens en als onderwijsprofessional. 

Wat zijn mijn specialisaties?
- Goed onderwijs aan nieuwkomers: ik zet me in voor nog betere educatie aan vluchtelingkinderen in Nederland en in Griekenland. Sinds mei 2015 ben ik in Griekenland betrokken bij de opvang van vluchtelingen. Jaarlijks organiseer ik de studiereis Goed onderwijs aan nieuwkomers naar Lesbos.
- Coaching in Griekenland: vanuit mijn passie voor het land én voor onderwijs coach ik Griekse leraren. 

Wat is mijn achtergrond?
Ik werkte 15 jaar in het bedrijfsleven, 10 jaar als zelfstandig allround coach en ben sinds 2006 gespecialiseerd in coaching van leraren en schoolleiders. Ik heb een passie voor psychologie, verandering en groei en word telkens weer geraakt door leraren en leiders die durven te vertrouwen op hun intuïtie en dat kunnen toepassen in hun werk. Als jij je bewust wordt van je keuzevrijheid dan kun je veel meer invloed op een situatie uitoefenen dan je denkt.

Ik schrijf over onderwijs om jou te inspireren krachtig voor de klas te staan. Verbindende waarden, multiculturele begeleiding in het basisonderwijs is het handboek voor scholen bij de inzet van universele waarden in de klas.
Nothing can dim the light that shines from within.
Maya Angelou
Share by: