LesbosreisGoed onderwijs aan nieuwkomers
Studiereis voor leraren
Lesbos, Griekenland

3 - 7 mei 2018
10 - 14 mei 2018 (Hemelvaart - voor teams)
Als jij ervaart wat nieuwkomers op hun vlucht meemaken, 
kun je passend onderwijs aan vluchtelingkinderen bieden.
Ik ga graag mee met de Lesbosreis

Weet je wat een vluchtelingkind echt meemaakt? Ben je op de hoogte van onderwijs aan vluchtelingkinderen in Griekenland?
Als leraar voor nieuwkomers wordt continue van jou gevraagd dat je investeert in de kwaliteit van je lessen. De (dagelijkse) onverwachte in- en uitstroom van leerlingen maakt dat je flexibel moet zijn. Onderwijs aan nieuwkomers is immers steeds in ontwikkeling. 

Ondanks deze uitdagingen streef je elke dag samen met je collega's naar inspirerende lessen voor jouw leerlingen. Stevige kennis van de achtergrond van vluchtelingkinderen en van nieuwkomerseducatie in Griekenland helpt jou om iedere nieuwkomer passend onderwijs te geven.

De 5-daagse training Goed onderwijs aan nieuwkomers op Lesbos biedt je actuele kennis en vaardigheden om je onderwijs nog meer cultuur- en traumasensitief af te stemmen op neveninstromers en vluchtelingkinderen.

Wil je meer weten over de vorige Lesbosreis?
Lees dan het blog.
Wat is het doel en resultaat van de Lesbosreis? Hoe ziet het programma eruit? Hoe bereid je je voor op de Lesbosreis? Ik maak een belafspraak voor meer informatie
Voor wie is de Lesbosreis? Wat is het tarief? Welke budgetten zijn er voor de Lesbosreis?

Organisatie


Hélène van Oudheusden biedt je op haar geliefde eiland Lesbos een kijk achter de schermen van vluchtelingopvang en educatie voor vluchtelingkinderen in Griekenland. Daardoor vervul je met nog meer begrip én actuele tools je belangrijke werk met nieuwkomers.

Wat zeggen deelnemers over de Lesbosreis?

Wat een indrukwekkende studiereis op Lesbos 

Leerzame gesprekken over de vluchtelingencrisis en een bijzondere ervaring om het met eigen ogen te zien. Wat een waardevolle aanvulling op ons internationale Erasmus + project. Heel veel dank voor deze inspirerende studiereis!

Marijke Verbree - Kruijs, MEd
Docente Duits, gecertificeerd coördinator Tweetalig Onderwijs (TTO) en internationalisering (RGCI) Carmel College, Gouda
En na de reis op school?

Ik heb altijd in mijn werk gestaan dat ik even met leerlingen mee mag reizen. Ik mag ze leren kennen, ik mag iets van ze leren en misschien leren ze wat van mij. De Lesbosreis heeft me bevestigd dat het helpt om het zo te zien. Iedereen heeft zijn verhaal, zijn reis.

Nynke Bekema
Docent NT2 en Zorgcoördinator ISK Zuyderzee lyceum, Emmeloord
Op een nieuwe manier kijken naar traumasensitief lesgeven

Het heeft heel goed uitgepakt om met het hele team naar Lesbos te zijn geweest. We kijken op een nieuwe manier naar traumasensitief lesgeven omdat we met eigen ogen zagen wat vluchtelingkinderen meemaken. 

Rob Sakko 
Directeur (RDO) CBS De Wegwijzer, Harderwijk

One little starfish in your classroom 

Door de studiereis naar Lesbos kan ik gedrag dat kinderen laten zien beter plaatsen. Als intern begeleider ga ik nog meer dan hiervoor leerkrachten begeleiden in structuur, voorspelbaarheid, rust in de klas brengen. 

Ilse Vlietstra 
Intern Begeleider Nieuwkomersklas

Indrukwekkende verhalen op Lesbos

Nog heel vaak ben ik bezig met de verhalen van NGO Lighthouse, de kapitein en andere locals over de vluchtelingsituatie. Al geef ik al sinds 2000 les aan nieuwkomers, ik begrijp de kinderen na de Lesbosreis nog beter nu ik de verhalen uit eerste hand heb gehoord.

Marja Letteboer-Peskens
NT2 leraar Esdal College, Emmen
Bijzonder rapportgesprek met bootvluchteling

Na de Lesbosreis kon ik meer invoelen in een gesprek met een ouder die bootvluchteling was. Het gesprek maakte bij mij emoties los die ik niet had verwacht. Ik heb zoveel mensen ontmoet die zo begeesterd zijn in hun werk met vluchtelingen. Hélène van Oudheusden is Lesbos. Je voelt haar energie in elke zin.

Rian Eijgenraam
NT2 leraar Basisschool 't Palet, Den Haag
Share by: